Cornel Todea: Teatrul pentru copii iti pastreaza o prospetime

   Autor: Marinela Oprea

Exista un loc unde tineretea nu mai are varsta. Asta inseamna teatrul pentru copii. Iar despre acesta stie cel mai bine sa vorbeasca Cornel Todea, directorul Teatrului Ion Creanga de peste 20 de ani. A regizat nenumarate piese, emisiuni muzicale, talkshow-uri, filme artistice si documentare, dar la teatrul pentru copii primeste mereu sinceritate . Il face sa se simta tanar, desi are nepoti si sa fie energic chiar si la 77 de ani. L-am gasit pe domnul Todea discutand cu actorii despre premiera de duminica. Voia clar cateva modificari. Si asta pentru ca ii pasa de reactiile copiilor din sala care il fac sa traiasca doua spectacole in acelasi timp.

National Magazin: Ca tot v-am prins discutand cu actorii despre premiera de duminica Carolina si poneiul”, spuneti-mi ce presupune munca din spatele unei piese de teatru.

Cornel Todea: Sa ai sansa sa nimeresti un text bun. Daca textul este generos, iti ramane tie sarcina sa nu-l mutilezi. Este si o mare bucurie sa lansezi o dramaturgie mai putin cunoscuta, este o participare care te stimuleaza. In cazul special despre care vorbim, „Carolina si poneiul”, ne aflam in fata unei piese castigatoare la concursul … ( citeste mai departe )